mandag 10. september 2012

Ankomst Kisii


Som planlagt reiste vi rundt 07.00 i dag tidlig, og klokka 12 va vi framme med Kisii Childrens Home. Det va en heilt grei biltur, vi såg apekatta og antilope, og sjåføren vår va veldig koselig og snill :) Det blei litt slitsomt etterkvart med mykje humping og lite nattesøvn, men det gikk! 

Når vi kom fram til barneheimen fikk vi først ei omvisning der, før vi gikk bort til huset der vi skal bo. Det he vår en lang dag me monge blanda følelsa, men no når leiligheita begynne å komme i orden så ser ting mykje lysare ut ;) Her va nemlig ingen møbla, berre en sofa og eit sofabord. Så vi he vår i sentrum med ei av Mama’ane og ein av ungdommane, og kjøpt oss komfyr, kjøleskap, dobbelmadrass, vaskeutstyr, tallerkena, bestikk, kasseroller, osv, osv, til ca 3-4000 NOK :p Ej syns no det va litt skummelt å vandre rundt i gatene å sånn, men trur ej kjem til å trivast godt her når ej berre blir vant til den nye levemåten ;)

Nevnte ej at ingen he skikkelige do her? Det e berre sanne ”dumps”, alså hol i bakken, både på barneheimen og på supermarkedet, og der e aldri dopapir eller vatn i krana.. Men vi he heldigvis ordentlig do i leiligheita, så det går greit :P Vi bor rett ovafor veien for barneheimen, så ungane he våre her i heile dag å mala, vaska, og hjupe oss me bæring å sånn :) Alle e kjempehyggelige og hjelpsomme, både store og små<3 Vi he to soverom, stue m/vask, kjøkken, dusjrom og toalett, og vi bor i andre etasje :) Kjem bilde neafor, og trur egentlig ikkje det e så veldig mykje meir å fortelle akkurat no, ej e sliten :p 

Tord klar for avreise :)
 


Den veldig trygge og reine bilen :D 


Litt forskjellig langs med veien.... :)



 Der e ei antilope.... :)

Her he vi komt inn i området Kisii, ditte e en av dei mange og store te-avlingane, eller ka det no heite :p


Stua, litt rotete no, men det kjeme sej når vi fe pakka ut :p


Vask i hjørnet på stua ;)



Ett eget rom med dusj, som fra og med i morgå blir med varmtvann :D



Toalettet, litt skrøpelig, men det e luksus i forhold til dei andre toaletta i by'n :p



Soverommet vårt :)

 Senga, som kjeme til å være min favorittplass trur ej, det ser så koselig å trygt ut under den myggnettingen :)



Gjesteromme, sånn halvparten av det iallefall :p


2 kommentarer:

  1. Heisann.

    Kjekt å lese og sjå korleis de har det! Kan tenkje meg at det er litt av eit kultursjokk, og at det vil kreve litt tilvenning før situasjonen er heilt komfortabel. Føler på dei blanda følelsane berre ved å lese! Men det ser kjempespennande ut! Godt å høyre at alle er hjelpsomme og kjekke :).

    Kos dokke vidare :) gleder meg til å lese neste "post". Klem frå storesysta (Skal helse frå PB)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja kultursjokk e det absolutt, men det blir berre bedre å bedre :) Kjekt at dokke lese :D Helse tilbake til PB! Klem:)

      Slett