lørdag 15. september 2012

Ferdig møblert

I går fikk vi dei to borda vi he venta på, dei va kjempefine :) He en snikker til nabo som laga dei spesielt til oss ;) Spurte ungane om det va noken som ville være med å bære, plutselig va vi 7-8 stk til å bære to små bord å en stol ... :p

I går kom vi i snakk med Jackie, ho som va me oss på shopping første dagen, angåande sponsing. Det e jo sånn her i Kenya at det kosta penga å gå på skule etter primary school, og dei offentlige barneskulane her i Kisii he rykte på sej til å være forferdelig dårlige. Men uheldigvis e det sånn at ingen av ungane på barneheimen he muligheit til å gå på privatskule fordi dei ikkje he råda. Nokre he allereide fått sponsora, og det fungera så enkelt som at barneheimen laga et prisanslag av ka det vil koste å sponse (skuleavgift, skuleuniform og bøker), så sende sponsoren en viss sum som blir øremerka som skulepenga for den gitte ungen. Sponsoren vil få bilde og informasjon om ungen, kvittering på alt som he blitt kjøpt og betalt, samt karakterutskrift :) Mange av sponsorane skriv også brev med sponsorbarna sine:)

Der e so monge dyktige, motiverte og engasjerte unga som so veldig gjerne vil gå på skule, men som berre ikkje fe muligheit. Dei som e so små at dei går på barneskule fe jo i det minste gå offentlig skule, men om dei skal ha sjans å komme inn på høgre skulenivå seinare i livet trenge dei aller fleste å bli flytta til privatskule snarast råd. For oss "rike" nordmenn e prisane heilt vanvittige, sjølv fattige studenta he råda til å sponse. Der e jo forskjellige skula til forskjellige prisa, og det blir dyrare jo høgre skulenivået e, men det e fortsatt billig. Der e faktisk en unge som blir sponsa ev 5 studenta som spleisa ;) Vi kjem til å lage "profila" på alle dei ungane som treng sponsor, med bilde, historie, informasjon, og så e vi i gang med å lage ei heimeside som skal gjer sponsing enklare, eller i alle fall gjer det enklare å spre informasjon, med hjelp av mi kjære storesyste Stine (ho e litt flinkare enn oss me sånn data å webdesign å sånn) :)

Gjennom å gi disse ungane utdanning so gir vi dei muligheita til å gjer noke ut av livet sitt og til å få ei dugande framtid. Som Jackie sei: "Education is the answer to poverty" ;) Ej håpe nokre av dokke fe lyst til å sponse disse skjønne ungane, meir informasjon kjeme etterkvart ;)

Kjem litt forskjellige bilde frå i går og i dag .. :)


Stua, med bord ;) (og rot....)

Nytt spesiallaga bord til gasskomfyren våra :) Perfekt høgde, me hylle under til kasserolle å sånt :)


Og spesiallaga skrivebord me stol :) He ganske fin utsikt ut på gata herfra :)

 Tord he vaska opp, eller skal til å vaske opp ;)

Tord e solbrent med sandalskille :p

Her sitt barnehageungane å spis frokosten sin :) Dei som har frokost da..

Kvar sin gang å komme opp å lese navnet til disse dyra på engelsk, dei e kjempeflinke :)

Minste i barnehagen, ho e 3 år :)

Kviletid siste 10minutta før barnehagen e slutt, da ligg alle på pulten å slappa av :)


En sv ungdommane vaska Scooby Doo :)

 Vi spela maxiyatzy ;) (ej vann me 200 poeng)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar