torsdag 13. september 2012

Kisii Childrens Home


I dag tok ej med kameraet på jobb og fikk mange fine bilde! :) Ungane blir veldig gira med en gang vi blar fram et kamera og stille sej opp på rekke å rad :D Litt vanskelig å få bilde av dei i aksjon, for me en gong dei ser kamera so stoppa dei opp og venta på blitsen.. So en må snikfotografere litt, ta bilde av dei ungane som e litt lengre unna ;) 

Både ej og Tord va på barnehagen i dag fra 9-12, det va kjekt :D Ungane i barnehagen e mellom 3-6 år, og dei he allereide lært å telle til ti, og lese og skrive alfabetet på engelsk :) Ikkje alle kan det like godt sjølvsagt, men alle kan litt, og nokre kan alt :) Syns det e ganske imponerande me tanke på at det e 3.språket deira :) (Kisii, Swahili, Engelsk)

Etter 12 va vi en tur heime før vi for ut på lunsj sammen med 4 frivillige, 2 av dei e amerikanarane ej nevnte i går + 2 tyske gutta :) Han eine tyske tok oss med på et gigantisk marked som e her kvar mandag og torsdag. Der står folk å selge dei kleda som dokke der heime putta i sånne klebunkersa rundt omkring. Fikk kjøpt oss litt t-skjorte og jobbkle :) I følge han som blei med oss så gjorde dissa klesdonasjonane meir vondt enn godt, ej fikk ikkje heilt med mej grunnen, men dei kleda som folk liksom skal få utdelt gratis blir jo selt på gata istaden, og pengane går sovidt ej forstod ikkje til noke godt. Men ditta veit ej egentlig for lite om enda til å uttale mej om :)

Vi va også en liten tur på Nakumatt for å kjøpe inn litt meir mat greier, og øl for det glømte vi sist :p Blir godt med en kald Tusker i kveld!;) Heim fra Nakumatt kjørte vi kvar vår pickypicky, og då kom ej i prat me sjåføren min. Han dreiv egentlig å studerte på universitetet i Nairobi, men måtte ta ei pause og jobbe for å tjene inn nok penga til resten av studiet. Han sa han måtte opp i ca 1 million shilling for heile studiet sitt, og når vi da betala ca 30KSH for en pickypicky so kan dokke tenke dokke kor vanskelig det e å få råd til å studere. Han ville bli med oss til Norge når ej fortalte kor billig skule e der, men han ombestemte sej når ej fortalte kor dyrt alt anna e :p

Her står ej utfor døra på kontoret og tar bilde mot porten. Huset i hjørnet til høgre e barnehagen, vi bor bak der en plass :)

 Bilde fra kontoret mot resten av barneheimen. Det i venstre hjørnet e en liten bit av den største bygninga, der e kjøkken, dining room, boys wing og baby wing :) Girls wing e i samme bygg som kontoret, det he ej visst ikkje tatt bilde av :p Til høgre i bilde her e husa som dei ansatte bor i trur ej :)


Inne på barnehagen :)


Tord fikk prøve sej som lærar :)


 Her he dei oppdaga kameraet :p


Dei bruka gamle bruskorke til å lære sej å telle, og til å lære sej fargane:)


Leiking ute i pausa, der e barnehagen pluss dei som bor på barneheimen. Fotball e populært :)




En av ungane som tar bilde av oss :)


Her ligg en liten kar i fanget mitt :) Dei e veldig kontaktsøkande.


Tord dansa med Michelle :)


 Dei store e veldig flinke å hjelpe til med dei små.


Michelle :)


Her e en av dei frivillige, Sofie, ho e dansk :)


En anna populær aktivitet :)





Ditte bildet e også en av ungane som he tatt:)


1 kommentar: