søndag 9. september 2012

Nairobi - Dag 2 :)


I dag reiste vi fra hotellet 10.00, og va tilbake 21.30, så det he vår en laang og veldig begivenheitsfull dag! Hekje sjangs å fortelle alt vi he opplevd i dag, so dokke må berre reise til Kenya sjøl;) Men ska fortelle litt da!

Først reiste vi til et slumområde som heite Mathare. Her fikk vi virkelig fattigdommen tett innpå oss, og fikk en heilt ny forståelse av kor bortskjemde vi egentlig e der heime i Norge! Vi fikk besøke to forskjellige familie i slummen. Første heimen vi kom inn i va det to bitte små rom (mindre enn studenthyblane til SFS…), og på dei to romma va det 3 senger, en sofa og en liiiten kjøkkenbenk. Det va berre akkurat plass til å gå fram og tilbake. Ho som bor der fortelle at dei e kjempeheldige, for dei he to rom, dei fleste he berre ett. I denne heimen her bodde det 5 stk. I neste heim e det virkelig berre ett rom, og det e ikkje noke større enn dei andre vi såg, det inneholdt ei seng, et bord og en sofa, der bodde det 5-6 stk. 
Vidare i slummen kom det heile tida masse unga springande opp til oss og ropte ”how are you?”, men vi fant fort ut at det va det einaste dei kunne av engelsk :p Bishar fortalte oss etterpå at mesteparten av dei veit ikkje engong ka det betyr, dei har berre lært å seie det til Msungo’a (utlendinga) som kjem inn i slummen. Dei va uansett vanvittig søte :) Dei kom også å ville holde oss i hendene og søkte fysisk kontakt før dei i det heile tatt hadde sagt hei. En får litt lyst å plukke dei opp og ta dei med heim....
Midt i slummen var der ein stor vanntank som beboarane kunne komme å fylle vatn frå, for 5 shilling. 5 shilling tilsvara ca 35 øre, og det e mange som ikkje he råda til det.. Heile slummen va en vanvittig sterk opplevelse, å en fe veldig lyst til å være med å hjelpe til på en eller anna måte! Men det e ikkje så lett å strekke til, berre i den eine slummen der bodde det rundt 800.000 menneske.







Etterpå reiste vi til Mamba Village, Mamba betyr krokodille :D Det va kjempekjekt, vi fekk holde babykrokodille og fikk sjå når dei mata dei største krokodillene, der e bilde neafor ;) Der va også strutsa og giraffa(en veldig kosesjuk giraff…), åsso fikk vi veldig god lunsj :)



Dei venta på mat.....
 Og dei krangla om mat ...

Tord dansa me to Masai'a, dei sang en song som direkte oversatt betyr velkommen til Mamba Village :) Det fins film av ditte, men fekje lagt den ut no :p

Babykrokodille :D Trur dei sa den va 2år gammal.. Søt da! 
 


I sekstida reiste vi vidare til Carnivore der vi fikk veeldig masse spennande og godt:p Først fikk vi suppe, som va veldig god, så kom dei ut med litt salat og forskjellige sausa som vi skulle ha ved siden av hovedretten. Den hovedretten bestod då av blant anna kylling, lam, svin, kalkun, storfe, struts, krokodille og oksetestikla…. Ej må ærlig innrømme at ej ikkje smakte på alt, delvis fordi ej va stappa mett :p Men det ej smakte på va i alle fall kjempegodt, og alle som jobba der va veldig hyggelig å flink, so ej anbefala å reise hit viss du ska til Nairobi noken gong (og ej anbefala sterkt å reise til Nairobi...) ;)

Her e "doktoren" som laga drinkane :) Dawa betyr medisin ;)





Dinne ostekaka va heilt vanvittig god!

 
Som sagt va vi tilbake på hotelle i halv ti tida, so då va det berre å pakke og dusje å gjere alt klart til i morgå ;) No he vi fått vite litt meir om reiseruta vidare, og den e veldig mykje kortare enn vi trudde! :) Vi kjøre 07.00 i morgå tidlig og kjøre direkte til Kisii, som vil ta ca 5 tima, so vi e framme i 12-13 tida i morgå :) Mulig der kjeme et lite innlegg me bilde av plassen vi ska bo på og sånn, viss vi he internett :p No e det vertfall på tide å legge sej her, so gonatt ;)


2 kommentarer:

  1. d e so utruli kjekt å lese :) ej me anbefala nairobi å sakna skikkeli å ver der! kos dokke!!!!

    SvarSlett
  2. Å ej syns det e utruli kjekt å sjå at folk lese :D vi kosa oss masse, kjekt å høyre frå dej :)

    SvarSlett